Toni Solà: “Amb Sport Gastronomy, donarem a en Nandu rendiment i sabor durant el Dakar”

En Toni Solà és el meu nutricionista esportiu i clínic per al projecte Nandu Dakar. En Toni ja feia temps que tenia pensat crear suplements alimentaris per esportistes d’alt rendiment i persones que necessiten un reforç entre hores, però volia que fossin diferents: que tinguessin bon gust! L’any passat em va ajudar a preparar el Dakar menjant bé i bo, i és que els esportistes necessiten les dues coses. Des d’aleshores, els dos junts hem impulsat la creació d’Sport Gastronomy, una proposta de productes per esportistes que fa un pas endavant i busca la màxima qualitat i el millor sabor. A continuació podeu llegir una breu entrevista.

-En què consisteix la preparació nutricional de Nandu Jubany durant la preparació del Dakar?

L’objectiu principal és garantir l’exigència dels entrenaments que pauta en Jaume Palau, el seu preparador físic, sumat al seu altíssim ritme de vida, així com també assolir la composició corporal més adequada i provar els suplements que utilitzarà durant els dies de competició.

-Quins beneficis s’espera obtenir a través de la dieta que està seguint en Nandu Jubany?

Que obtingui l’energia suficient per a cada moment segons les necessitats que tingui.

-En què consistiran les pautes de nutrició d’en Nandu Jubany durant els dies que estigui al Dakar?

Durant els dies del Dakar volem gestionar de la millor forma la fatiga que anirà acumulant etapa rere etapa i minimitzar els efectes de la duresa d’aquest rally.

Per una banda, les pautes estaran focalitzades a garantir l’energia òptima per assolir cada etapa, assegurant la millor recuperació entre la finalització de l’etapa i l’inici de la següent. D’altra banda també estan pensades per reduir les molèsties gastrointestinals que apareixen per la duració de les etapes, l’acumulació dels dies, la duresa climatològica amb què es trobaran (altes i baixes temperatures, pluja…) i als efectes de l’alçada.

xocolata-sport-gastronomy-Durant el Dakar, en Nandu Jubany també recuperarà forces amb els productes que heu desenvolupat conjuntament en el projecte Sport Gastronomy. En què consisteix aquest projecte?

Sport Gastronomy és una nova forma d’entendre l’alimentació esportiva, familiar i d’alt rendiment, a través d’aliments mínimament processats i d’alta qualitat que es posen molt bé i amb el millor sabor.

Som una excepció en el món dels suplements: hem creat productes alimentaris fins a dia avui inexistents, que siguin organolèpticament deliciosos només amb ingredients premium o gourmet, aptes per a qualsevol opció alimentària i sense cap additiu o component artificial, tenint sempre present la salut i el rendiment dels nostres clients.

Pot semblar obvi, però ningú més no ho ha aconseguit. Que nosaltres ho haguem fet ha estat gràcies al tàndem que hi ha darrere del projecte que combina nutrició, gastronomia i ciència tecnològica. Junts sumem energia i coneixements i ha fet possible que siguem la primera marca premium de nutrició efectiva, orgànica i gourmet. Quan tastis els productes ho comprovaràs.

-Què aporta el fet d’utilitzar productes naturals i eliminar els additius?

L’ús d’additius no és que sigui dolent de per sí, però el que sí que ho pot arribar a ser és abusar-ne. Nosaltres vam decidir no utilitzar-ne pel fet d’escollir matèries primeres de la més alta qualitat, de manera que els sabors i les textures ja no necessiten additius.

Tanmateix, va ser necessari treballar molt i innovar amb les tècniques culinàries per garantir una conservació igual o superior que amb additius. Ha calgut una inversió major de temps i recursos, no ha estat fàcil, però ha estat possible i és viable, amb la qual cosa també marquem la diferència.

-En quins aspectes ajudaran els productes Sport Gastronomy a en Nandu Jubany i quan en farà ús?

Aconseguiran donar-li tot el rendiment i molt sabor durant el Dakar: en prendrà durant els refuelings, durant les etapes, just al finalitzar-les, com a sopars i/o com a ressopó. Amb en Nandu veurem usos molt interessants dels productes.

Leave A Comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *