Nani Roma: “En Nandu sap treballar amb fatiga i sota pressió, dues condicions indispensables per anar al Dakar”

En Nani Roma és un corredor de ral·lis que coneix el Dakar a la perfecció. El pilot de Folgueroles va guanyar aquesta mítica prova el 2004 en categoria de motos i deu anys més tard, el 2014, va repetir a l’esgraó més alt del podi però aquesta vegada en categoria de cotxes. Durant aquests mesos, a més de preparar la seva participació en el Dakar 2017, també ha estat el mànager d’en Nandu Jubany.

En Nandu Jubany t’ha dit en més d’una ocasió que volia córrer el Dakar?

En Nandu i jo ens coneixem i som amics des de fa més de 20 anys i és un autèntic apassionat de la moto. Ell sempre ha seguit el Dakar perquè som amics, a més li agradava i sempre n’ha tingut ganes. Ara bé, cada any que ha passat ha anat tenint més feina i li ha estat molt difícil deixar de costat la cuina. Anar al Dakar és un somni que tenim molts i aquest any vaig anar un dia a dinar amb ell i em va dir que estava convençut que hi volia anar.

Què ha canviat aquest any perquè acabi fent el pas?

Està clar que hi ha un moment a la vida en què si realment vols fer una cosa, l’has de fer. D’aquí deu anys ja no podria córrer el Dakar i ell aquest es veia capacitat per fer-ho. La veritat és que el dia que m’ho va dir li vaig intentar treure del cap perquè anar al Dakar és un repte molt gran. Tot i així ell ho tenia tan decidit i tan clar que ja vaig veure que no me’n sortiria, i el millor que podia fer era ajudar-lo.

Quins consells li vas donar quan va començar la preparació per anar al Dakar?

Tenia molt clar que en Nandu no té temps. És el problema que té, ell necessitaria que els dies tinguessin entre 30 o 40 hores, però només n’hi ha 24 i al final ja mira de dormir-ne només 5 o 6… El primer que li vaig dir és que el que havia de fer era buscar un equip que li resolgués els problemes, tota una estructura que li permetés treballar i aprofitar el poc temps lliure que té per sortir a entrenar i treure’n rendiment. És aquí on l’ajuda el seu equip i on té també el suport d’en Santi Tona, un amic meu que havia corregut i li prepara les motos, porta els nostres fills a córrer…de tot i més.

Quins punts forts té en Nandu per córrer el Dakar?

L’empenta. És molt marrà, té moltes ganes de fer-ho i sap que anar al Dakar no només són els 15 dies de cursa sinó també tota la preparació prèvia. Des del principi s’ho ha agafat amb moltes ganes, va decidir córrer pel Projecte Ari, ha creat el seu equip de col·laboradors…la veritat és que es posa en forma i hi anirà molt decidit.

A més li anirà molt bé estar acostumat a treballar en el món de la cuina perquè la feina que fa és molt exigent i treballa amb molta pressió. Sap treballar amb pressions altes, amb fatiga, anar a dormir tard…

I per contra, quins punts febles creus que pot tenir?

Tots podem millorar sempre, això està clar. Principalment el seu problema és la manca de temps. Hauria d’entrenar més però si no ets professional del motor et toca estar centrat en el que toca, que és la teva feina. Li faltaran hores de moto, que sempre van bé, però això ho resol amb tota l’experiència a l’hora de treballar sota pressió.

Amb què es trobarà quan vagi al Dakar?

En Nandu sap pilotar bé i això és un gran punt a favor per córrer el ral·li. Sempre costa adaptar-se a la cursa. No només s’ha de tenir el temps especial que fas, també hi ha enllaços llargs, et lleves molt d’hora, i correrà en un lloc completament nou per ell. Recordo que en el meu primer Dakar a vegades tenia més por del desconeixement de què em trobaria en cada etapa que del que realment era. I el desconeixement et pot generar dubtes i això porta a errades. Per sort, abans i després de cada etapa tindrà una estructura al seu costat i hi haurà gent de KTM que l’ajudarà sempre que pugui.

Com veus en Nandu amb aquest projecte?

Molt il·lusionat. Poder viure això una vegada a la vida és brutal, per en Nandu córrer una cursa que has seguit i has volgut córrer tantes vegades serà un somni fet realitat. Veure tot l’espectacle que suposa el Dakar és increïble.

Leave A Comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *